среда, 25. април 2018.

BELI ANDJEO TORTA



Potrebno:
1 pakovanje kora za rozen tortu
250 gr mlevenih lesnika,kratko propecenih
Za fil br.1:
1 l mleka
3 zumanca
6 kasika gustina
1 vanilin secer(kasika-dve ekstrakta od vanile)
8 kasika secera
250 gr putera/margarina
100 gr secera u prahu
100 gr bele cokolade
200 gr mleka u prahu
Fil br.2
500 ml slatke pavlake(mlecne)
150 gr kisele pavlake

Priprema:
Umutiti zumanca,gustin i vanilin secer sa 200ml mleka.Ostatak mleka staviti da provri i dodati umucena zumanca,dodati belu cokoladu,kuvati na nizoj temp(1 od 3) dok se ne zgusne u puding.Skloniti sa ringle,prekriti prozirnom folijom,ostaviti da se ohladi.

Umutiti puter,secer u prahu i mleko u prahu u kompaktnu masu. Ovu masu dodati hladnom pudingu,mesati mikserom.Odvojiti nekoliko kasika za premazivanje cele torte
Umutiti slatku pavlaku sa kiselom pavlakom u slag.



Na tanjir postaviti koru,premazati filom od bele cokolade,posuti mlevenim lesnikom.Preko lesnika premazati filom od pavlake.Tako filujemo dok ne potrosimo sve korice.Na kraju celu tortu premazati filom od bele cokolade,pa staviti tortu u frizider.
Tortu dekorisati po zelji.
Dobro je da pre posluzenja torta odlezi u frizideru nekoliko sati.

                                                                      Prijatno 😎

 

Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *