петак, 19. мај 2017.

LISNATA SLANA PITA





Potrebno:
1 tabla lisnatog testa
100 gr pecenice
100 gr beLog sira 
2 cela jaja
2 kasike kisele pavlake
100 gr rendanog kackavalja
3 cena seckanog belog luka
nekoliko maslinki secenih na kolutice
nekoliko grancica usitnjenog persuna
Priprema:
Kalup obloziti pek papirom.testo oklagijom rastanjiti,malo duze od kalupa,jer cemo krajeve saviti prema unutrasnjosti pite.
Sir jaja i pavlaku pomesati i u to dodati i rendani kackavalj.


Ovom smesom premazati celu koru,a kasiku-dve ostaviti za premazivanje pite.Pecenicu iseci na kockice i posuti njom koru.Na pocetak kore sloziti kolutove maslinki i lisce persuna.Levi i desni kraj duzine kore saviti prema sredini,pa koru rolati napred.


Pitu premazati ostatkom  fila ,staviti u kalup,pa u zagrejanu rernu.


Peci na 160 c 30-35',zavisno od rerne.Pitu izvaditi i ohladiti.

 
Podici je iz kalupa uz pomoc pek papira i postaviti na dasku za secenje.
Pitu seci na kriske,sloziti na tanjir,dekorisati kriskama ceri paradajza,posluziti.


                                                              Prijatno 😎

5 коментара:

  1. Potrebno:
    1 tabla lisnatog testa
    100 gr pecenice
    100 gr beLog sira
    2 cela jaja
    2 kasike kisele pavlake...

    ОдговориИзбриши
  2. Predivno...već sam odlučila - obavezno pravim!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Divno,bas se radujem,Frana! Ja se spremam za zele bombone i sirup od mente u nedelju,sutra stize moj David,pa ce vikend biti bas veseo.Znaci,cujemo se brzo :)

      Избриши
  3. Анониман22. мај 2017. 03:44

    Jako lepo napravljena, bogata!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala,drago mi je da ti se sviđa,Dubravka :) brzo se i lako sprema,a i ne treba puno namirnica,od svega po malo ;)

      Избриши

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *