уторак, 8. новембар 2016.

BATAT NA PATLIDŽANU SA ZAČINIMA & SWEETPOTATO ON EGGPLANT WITH SPICES/sa dodatkom krompira,praziluka, tikvice i crvene paprike/


 Za kuvarigricu          

 
gde je ovog meseca za domaćicu izabrana izvrsna
   Gvozdena Živković i njen blog "U mom Loncu"😍
i zato što me je obradovao njen izbor namirnice - Batat
kojom se i ja bavim ovih dana 😊
***
Potrebno:
1 batat
1 patlidzan
1 manji krompir
1 tikvica
1 veca crvena paprika
1 struk praziluka
1 crni luk
3 cena belog luka
zacin 
biber po zelji
maslinovo ulje
Priprema:
Patlidzan oguliti,iseci na snite,posoliti,da odstoji par sati,oprati,prosusiti papirnim ubrusom.Tepsiju/djuvec(moze zemljani djuvec,kao ja) nauljiti,slagati povrce:patlidzan,batat snite,paprika,tikvica snite,praziluk,beli luk,krompir snite,crni luk-kolutovi,batat stapici,a izmedju posuti zacin i biber.Naliti vodom,prekriti alu folijom i peci na 160c,oko 40 minuta.

deset minuta pred kraj,skinuti foliju,peci jos malo da povrce dobije smedju boju i uhvati koricu.

 Ovako spremljen batat na patlidzanu je najbolje sluziti iz djuveca u kome se peklo.

Prethodni recept "BATAT NA PATLIDZANU SA ZACINIMA & SWEETPOTATO ON EGGPLANT WITH SPICES "je bio bez ovih dodataka,bio je odlican,stoga sam odlucila da mu dodam jos povrca i uopste nisam pogresila!
Pogledajte obe varijante 😋

                                                Prijatno 😊 

Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *