понедељак, 19. септембар 2016.

PEKMEZ OD BRESAKA SA VANILOM,LIMUNOM I CIMETOM & JAM OF PEACHES WITH VANILLA,LEMON AND CINNAMON


Potrebno:
3,5 kg bresaka
100-150 gr fruktoze
2 Dr.Oetker vanil-burbon secera(moze i stapic)
1 cedjeni limun
2-3 kasicice(moze i vise)cimeta
Priprema:
Breskve oprati,iseci na kockice(ja ih nisam ljustila),pa u serpu,dodati secer,kuvati,

kada puste sok,izliti sav u casu ili "kriglu",


dodati limun,mesati i kuvati na srednjoj temperaturi,

sve dok breskve ne postanu kompaktne i uvri sva voda koju su pustile,dodati,vanil secer, cimet,prokuvati.



Tegle sterilisati u rerni,poklopce iskuvati,pa vreli pekmez ulivati u vrele tegle,staviti poklopce,ohladiti.


Potom izvrsiti i pasterizaciju:
na dno serpe postaviti kuhinjsku krpu,poredjati tegle,naliti vodom,pustiti da voda vri oko 1 h,prohladiti,vaditi tegle,pa ih okretati naopako-na poklopce,da povuku vakuum.


Ohladjene tegle obrisati obeleziti odgovarajucom etiketom sa vrstom voca i datumom pasterizacije,pa ih redjati u ostavu/spajz.

        
                                                                 Prijatno :)

 

Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *